Wednesday, December 31, 2008

My 2008 last words...

Last words before new years 2009
…. Lately neh terlalu penat sangat dengan kerja-kerja kat opis yang tak henti-henti datang menganggu. Hehehe. Penat+Letih+Tensen+Bosan dan perkataan maksud yang sewaktu dengannya tapi alhamdullilah berkat kesabaran dan ketekunan (tapi membebel gak) semuanya dapat disiapkan akhirnya. Ya ALLAH, terima kasih yang tak terucap dengan kata atas kekuatan, semangat dan ketabahan yang Engkau berikan kepadaku. Kalo tak perkataan ‘give up & 'fed up’ mesti dah selalu bermain di bibir dan minda ini. And thanks buat sum’one who really special in my life banyak bagi semangat dan kata2 perangsang, nasihat dan kritikan yang membina. Who never ever give up with my stupid bad and moody hahaha The person who alwiz besides me when i almost drying n lost. Thank sgt2… I really lurve you. Hehehe Ikhlas tau. Erm… tengah2 jari2 neh menari di keyboard, teringat sum’thing yang belum diselesaikan. Hutang credit card, bil telefon [tu la gatal sgt nak pakai bil] dan satu lagi yang paling malas sekali nak bayar maxis broadband. Alamak.. harus di’settlekan neh. Xpe settlekan thru online jerk sekurang kurangnya memudahkan perjalanan kehidupan. Esok dah mula tahun baru tapi… terfikir sejenak apa azam tahun baru erk? Ntahla… selama neh malas nak menyimpan azam hehehe sebab xpenahnya jadi kenyataan. Maybe sebab azam yang bukan2 kot dan xpenah serious nak merealisasikan azam tu. So… takde azam untuk tahun baru tapi berharap sangat tahun baru neh memberi seribu satu keajaiban dalam hidup aku. insyaAllah. Tadi my frenz dan opismate neh bising tanya nak countdown malam neh katne? Hurm, I’m juz smiling dan cakap lebih baik celebrate kat rumah dihamparan sejadah dan bermuhasabah diri. Hehehe. Pelikkan bunyinya. [jawapan tersebut adalah satu sindiran buat diri yang kerdil ini sebenarnya] sampaikan my opismate tersengih mcm kerang said dats 'wim dah insaf la tu'  Amin. Semoga keinsafan itu akan terbit dari ketulusan hati. Kesedaran dan keinsafan perlu ada dalam diri setiap manusia sebenarnya. Terima Kasih Allah kerana Engkau banyak menyedarkan aku dari kesilapan yang aku lakukan. Walaupun perubahan ke arah yang baik itu sesuatu yang sukar tapi insyaAllah berkat doa yang tak henti2 meniti di bibir dan ketulusan hati ini, aku akan berusaha ke arah satu perubahan yang lebih diredhai. Doakan ye… hehehe. Oklah… rasanya enuf kot luahan terakhir sebelum tahun baru. Salam Maal Hijrah 1430 dan Selamat tahun Baru 2009!!!

6 comments:

shatini said...

yer la tuh...ok la yerk..mudah2an Allah S.W.T akan meredoi apa yg Wim minta selama ini..apa yang pasti setiap perbuatan yang di lakukan kerana Allah..Bukan kerana gangguan drpd syaitan2..heheh apa yg merepek nih..apa2 pun insyaallah berkat doa wim tercapai di tahun baru 2009..apa lagi yang nak komen nih...xder apa lagi..mintak ampun dan maaf sekiranya terkasar bahasa atau ter tukur kata yang x betul..hehehe

yunus said...

Salam Maal Hijrah 1430 dan Selamat tahun Baru 2009! Semoga panjang umur dan murah rezeki :)

krieyati said...

rasa benar apa yg ditulis....memang pun penat seharian bekerja tp nak buat camana nak shopping punya pasal bila ada duit hihihihi tu hobi kita ber3..tak pa pakai utk kepuasan sendiri...iringan lagu buat me tersentuh harap tahun 2009 membawa ketenangan dan kebahagian dlm hidup kita..rasa gembira dpt kenal Wim love u miss u muuuahh friend in life sama2 lah kita cuba menuju ke jln yg satu Allah S.W.T

Tati Aziz said...

happy nu year dear!anda di tag..hehehe

IQEL said...

Salam Tahun Baru Baby. Love You So Much. MUACHHHHH

puteri kiki said...

Amin. sori baru tahu kamu ada blog. semoga hidup kamu bertambah happy. jangan sedih sedih lagi. kamukan baby yang paling cute so enjoy your life.